måndag, maj 29, 2006

Vecka 22

Välkommen till vår sista hela skolvecka!

Tiden går så fort, så känner nog de flesta av oss. Nu skall vi titta lite närmare på vecka 22.

Engelska

Vi håller på med kapitel 5, The revenge. Idag hade eleverna glosförhör. Förhör gärna hemma, ju fler möjligheter till träning ditt barn får dess bättre befästs glosorna, upprepning och att nöta in orden är ett jobb, att skriva, läsa och uttala orden. Arbetet ger resultat. Ny läxa i engelska är att göra övningen på sidan 31, klar tills i morgon på tisdag.

Svenska

Eleverna har utvärderat det som dom har skrivit under året. Det är värdefullt att blicka tillbaka och upptäcka sin egen utveckling. Dethär har jag blivit bättre på och dethär kan/vill jag bli bättre på. Alla elever har också skrivit om sin prao och vad de tycker om arbetslivspraon eller gymnasiepraon. Nästa termin ska vi bekanta oss med olika texter, vad är det som gör att denhär texten är bra eller dålig?

Kosmanauten

Våra elever ska få träffa en kosmonaut i morgon. Är det några frågor som ni vill ställa till kosmonauten är det viktigt att ni har skrivit ner frågorna på papper. Klockan 10.00 går vi till idrottssalen och träffar honom. Fråga gärna eleverna hur det var, vad fick dom veta?

Utflykter

På torsdag har vi en dubbelbokning. Vi diskuterar med klassen vad de hellst vill göra. Att bygga på framtidsskeppet utanför riksdagen där VM i samarbete pågår eller att åka till Utö?

Nu har vi resonerat i klassen hur vi ska ha det.
  • Våra 8:or deltar tillsammans med Mälarhöjdsskolan i marshen på onsdag. Raija följer med. Eleverna behöver ha med sig mellanmål till skolan. Först har eleverna en vanlig skoldag, ca 16.oo åker de till stan och är med i parader med sina plakat och banderoller. De kommer hem ca 20.30. Invigningen är på Norrström. Musik, sång och festliga scener öppnar VM i samarbete. Kom, se och upplev. Eleverna som deltar kompenseras med en sovmorgon vid ett lämpligt tillfälle. Eleverna har också fått med sig information om evenemanget hem.
  • Nästan alla elever följer med på torsdag till stan och deltar i framtidsbygget på Riksplan som är förvandlad till en enorm byggarbetsplats. Vi åker med tunnelbana från Bredäng klockan 8.30. Vi är på bygget hela dagen och umgås med elever från hela Sverige och det kommer även deltagare från andra länder. Det är ju VM i samarbete. Det är viktigt att eleverna har med sig en mättande matsäck.
  • På fredag börjar vi redan klockan 9.00. Vi åker till stan och ser om de vuxna har tagit tillvara elevernas önskningar och byggt vidare. Vi får prata med "nattjobbarna" (politiker, beslutsfattare och andra vuxna) hur man arbeta för framtiden.
  • Vår utflykt till Utö blir nästa vecka på torsdag. Om det blir regn och rusk stannar vi i skolan.

    Gymnasievalet för våra 8:or

    Jill, vår studie- och yrkesvalslärare, har träffat eleverna och börjat prata om framtidsplaner. Eleverna har fått broschyrer med sig hem. Titta på dem och diskutera hemma. En länk som är bra att känna till är särnäts länk.

    Ha det skönt i denna ljuva försommartid önskar
    /Hellen

Inga kommentarer: