torsdag, september 28, 2006

Vecka 40

Hej på er! Tiden går så fort, det är måndag och en ny vecka och vips är det fredag och helg.

Läxor

På tisdag den 2 oktober har eleverna glosläxa i engelska. Övningar hittar du på länken föregående vecka. Jag fyller på med övningar allt eftersom. Skicka gärna en skärdump med epost till mig, så vet jag hur just du ligger till. Vi har övat på IT-lektionen hur man gör en skärmdump samt bifogar en fil med mailen. Glosorna finns i boken på sidan 47. Eleverna läser också texten om planeten Zoor tio gånger högt hemma. Klicka här! Fler övningar till kapitlet.

I so (historia) läser eleverna sidorna 18 till 23. Denna läxa skall också läsas till tisdag 2/10. Vill du veta mera om hur man gör en eld kan du klicka på följande länk. Eleverna skrev frågor till avsnittet om de första bönderna. Jag hade tänkt att göra ett digitalt test men servern på KTH vill inte ikväll. Vi gör en loop i skolan i stället med frågor och svar.

När det blir fler läxor är det bra om ni har framförhållning och planerar när ni arbetar med läxorna så att inte allt måste göras sista kvällen. Det är ju roligt att lära sig nya saker. Det tycker vi nog alla.

Bio för tjejer på måndag 1 oktober

På måndag har flickorna möjlighet att gå på bio efter skoldagen. Samling utanför pressbyrån i Bredängs centrum 15.15. Det är en film för unga flickor om hur det är att bli kvinna. Det är en spansk film och den har fått bra kritik. Detta är en förhandsvisning. Vi ser den på filmhuset på Gärdet. Vi är hemma ca 19.00. Hoppas att så många tjejer som möjligt kan se filmen.

Volleyboll för flickor år 9

På fredagen den 6/10 har flickorna volleybollturnering i skolan mellan 12.15- 14.30. Flickorna i år 9 äter lunch klockan 11.20. Lycka till.

Ha det gott!/Hellen

Inga kommentarer: